gradnja
plošče
perlit
armstrong
Domov E-pošta Zemljevid straniFacebook
izolacija
armstrong
gradnjaO podjetjuTrgovinaPonudbaKoristnoKontaktMontažaKnauf
perlit
štukature
Prodajni center za suho gradnjo
Multipor
Knauf
plošče
suhi estrih
Izolacije katalog Multipor katalog Multipor, www.ytong.si
Multipor je že decembra 2008 dobil certifikat NATUREPLUS, ki ga izdaja mednarodno združenje za trajnostno gradnjo natureplus e.v., s sedežem v Nemčiji in s članicami v več evropskih državah.


Multipor je ekološko neoporečen in primeren za recikliranje. Uredba o zelenem javnem naročanju spodbuja uporabo materialov, kot je MULTIPOR, saj svojo trajnostnost dokazuje z okoljsko deklaracijo tip III. (EPD), saj se z njim lahko nadomesti polovica deleža lesa ali lesnih tvoriv, vgrajenih v zgradbo.
estrih
izolacija Knauf Insulation – izolacijski izdelki iz steklene volne
štukature
Knauf Insulation – izolacijski izdelki iz steklene volne
profili
Knauf Insulation – izolacijski izdelki iz steklene volne
perlit
Knauf Insulation – izolacijski izdelki iz steklene volne
montažna gradnja
Knauf Insulation – izolacijski izdelki iz steklene volne
izolacija
Knauf Insulation – izolacijski izdelki iz steklene volne
profili
Knauf Insulation – izolacijski izdelki iz steklene volne
kamena volne
Knauf Insulation – izolacijski izdelki iz steklene volne
gradnja
Knauf Insulation – izolacijski izdelki iz steklene volne
NOVO: nekatere izdelke iz našega prodajnega programa lahko kupite tudi v spletni trgovini. Ponudbo bomo še dopolnjevali. Vabljeni v trgovina-kalcer.si!

Kaj je MULTIPOR?

Multipor je negorljiv, masiven toplotno-izolacijski material, ki je popolnoma brez vlaken, in dosega izolacijski učinek, ki je primerljiv z ostalimi toplotnoizolacijskimi materiali. Multipor mineralne toplotnoizolacijske plošče so proizvedene na okolju prijazen način in v skladu z AUB- listino AUB-XEL-10106-d primerne za ponvono predelavo. Izdelane so iz mineralnih surovin, in sicer apna, peska, cementa in vode, ki jim je dodano sredstvo za oblikovanje por. Proizvedene so v Nemčiji po visokih standardih kakovosti v energijsko varčnem proizvodnem procesu.

Zakaj MULTIPOR?

Ker je negorljiva, tlačno trdna in oblikovno stabilna, paropropustna izolacija, ki ne draži dihalnih poti, je dobro toplotno izolativna ter naravi in okolju prijazna.

Kje lahko MULTIPOR najkoristneje uporabimo?

Toplotna izolacij zunanjih sten z notranje strani nas zanima, kadar hiše ne moremo izolirati na fasadi.

Recimo, če je objekt pod spomeniškim varstvom, če gre za večstanovanjski objekt, kjer se lastniki ne morejo odločiti za skupno investicijo ali če gre za zgradbe, ki so občasno v rabi (javne zgradbe ali počitniške hiše) in jih zato ne ogrevamo neprekinjeno. V vseh teh primerih se nam prostore splača izolirati z notranje strani. Pri uporabi MULTIPOR izolacije parne zapore niso potrebne.

Predvsem v prvem primeru, pri spomeniško zaščitenih objektih, moramo paziti tudi na to, da ne poslabšamo bivalnih razmer v prostoru. Ker je Multipor izolacija paroprepustna in iz materialov, ki preprečujejo razvijanje alg in plesni, ohranimo ali izboljšamo bivalne razmere in s tem udobje.

Toplotna izolacija stropov

Izoliramo strope v kleti, saj s tem bistveno vplivamo na temperaturo tal v pritličju, pa naj gre za stanovanjske ali poslovne prostore. Vemo, da hladna tla dajejo večji občutek hladu, tudi če je sicer temperatura v prostoru primerna. Zato v prostorih s hladnimi tlemi ogrevamo bolj, kot bi bilo potrebno, če bi bila tla toplejša. Prihranek pri ogrevanju, predvsem pa občutek ugodja bo z izoliranim stropom v kleti občuten!

In še ena prednost: montaža MULTIPOR plošč na strop je enostavna, saj plošče, ki niso debelejše od 14 cm, lahko samo prilepimo!

Hrup

Če so v kleteh garaže, skladišča in podobni prostori, bo izolacija stropa z MULTIPOR ploščami izboljšala tudi akustiko v prostoru, saj so plošče dober absorber zvoka. V takem prostoru ne odmeva, govor je razumljiv.

Ker so plošče bele barve, prinašajo v sicer temačne podzemne prostore svetlobo in prijazno ozračje.

MULTIPOR izolacija za fasado

MULTIPOR plošče so v celoti mineralne, naravne plošče.
Perlite So požarno odporne, zato zavirajo širjenje požara po fasadi in skozi okna.
montažna gradnja So trajne, se ne posedajo in krčijo, zato je montaža na fasadi manj zahtevna.
plošče Lahko jih namestimo tudi na zidove, ki niso povsem ravni.
perlit Ne odmevajo, ko potrkamo nanje.
kamena volne Primerne so za novogradnje in prenove

Koristne povezave: Arso Ekosklad
estrih

perlit
izolacija Če želite več infomacij o programu, nam, prosimo, pošljite povpraševanje.
profili
štukaturni profili Iskanje dokumentov o programu v "Bazi znanja".
izolacija

na vrh

profili
profili
© Kalcer d.o.o.Piškotki
Infonova

To spletno mesto uporablja piškotke za merjenje obiskov in boljše delovanje (podrobnejše pojasnilo). Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve ali izklop piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke za merjenje obiskov in boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Kaj so piškotki?
Izsek razlage Informacijskega pooblaščenca v Republiki Sloveniji: »Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati promet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. ...« Nadaljevanje na sledeči povezavi: odprite datoteko PDF

Na tem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke:

  • Piškotek za hranjenje tekočih podatkov, potrebnih za delovanje spletnega mesta (seja), ki je veljaven zgolj med trajanjem obiska tega spletnega mesta.
  • Piškotki, ki služijo izključno za kontrolo shranjevanja piškotkov.
  • Google Analytics - trajni piškotki za merjenje in statistiko obiskov.

Upravitelj tega spletnega mesta in zbranih podatkov:
Kalcer d.o.o., Ljubljanska cesta 51, 1236 Trzin, Slovenija, direktor: Metod Cerar, ID: SI32979126

S klikom na spodnjo tipko lahko onemogočite vse piškotke, razen enostavnih piškotov, ki služijo izključno za tehnično izvedbo vaše prepovedi.

Sledilni piškotki so sedaj onemogočeni. S klikom na spodnjo tipko lahko omogočite vse piškotke:

Prepoved vseh sledilnih piškotkov
Dovolim piškotke (za boljšo uporabniško izkušnjo itd.)

S to povezavo lahko pobrišete vse naše piškotke z vašega računalnika in zapustite to spletno stran.

Zapri