recikliran poliuretan
polivretan
trda pena
polivretan
Domov E-pošta Zemljevid straniFacebook
polyol
izolacija
poliuretanska trda penaO podjetjuTrgovinaPonudbaKoristnoKontaktMontažapolyol
trda pena
poliuretan
Prodajni center za suho gradnjo
Puren
poliuretan
isocyanurat
isocyanurat
Izolacije katalog Puren katalog Puren, www.puren.eu
Izolacije iz trde poliuretanske pene niso novost. Podjetje puren® iz Überlingena ob Bodenskem jezeru obstaja že več kot 40 let. Že leta 1968 je ustanovitelj podjetja, g. Hans Bommer, pričel z raziskovanjem in proizvodnjo različnih vrst poliuretanskih pen. Sorazmerno z hitrim razvojem in širitvijo proizvodnje visoko-izolacijske poliuretanske trde pene, so se razvijala tudi področja in možnosti njene uporabe.

Okoljski vidik in varčevanje z energije je še danes eno izmed temeljnih vodil podjetja puren®. Tako so že v začetku 70. letih prejšnjega stoletja v podjetju puren® pričeli z recikliranjem in ponovno uporabo odpadnega poliuretana, pri tem je nastal nov izdelek, purenit z širokimi možnostmi uporabe.
Po ocenah nemškega öko-testa so bile plošče puren® ocenjene z oceno dobro, (plošče purenit iz recikliranega poliuretana pa je uvrščen tudi na seznam greenbuildingproducts.

LCA poročilo.

Puren izolacija spada med materiale z okoljsko deklaracijo tipa III – EPD

Izjave o lastnostih v skladu z Uredbo EU 305/2011 (DoP) za PUREN izdelke.
polivretan
poliuretan Puren
isocyanurat
Puren
optimalna izolacija zunanjih konstrukcij
Puren
NOVO: nekatere izdelke iz našega prodajnega programa lahko kupite tudi v spletni trgovini. Ponudbo bomo še dopolnjevali. Vabljeni v trgovina-kalcer.si!

Poliuretanska trda pena nastane z mešanjem dveh tekočih komponent, to sta polyol (deloma pridobljen iz industrijskega sladkorja in rastlin) in isocyanurat. Tema dvema komponentama se doda še okolju prijazno pogonsko sredstvo pentan. Ob kemični reakciji nastane visoko izolacijska PUR/PIR trda pena. Poliuretanska trda pena, imenovana tudi PUR/PIR trda pena je sestavljena iz velikega števila majhnih zaprtih celic, ki znižajo prehajanje mraza ali vročine na minimum.

PUR/PIR trda pena dosega izjemno dobre izolacijske vrednosti. V primerjavi z ostalimi izolacijskim materiali ima puren® PUR/PIR trda pena izjemno nizko toplotno prevodnost λ= 0,023 W/mK do λ= 0,028 W/mK, kar pri gradnji pomeni sledeče:

poliuretan optimalna izolacija zunanjih konstrukcij z manjšimi debelinami izolacije in s tem tanjše konstrukcije (strehe, atike, fasadni zidovi, talne konstrukcije...),
pentan boljši izkoristek bivanjskega prostora (v primerjavi z ostalimi izolacijskimi materiali se lahko debelina izolacijskega sloja zmanjša do 40% v primerjavi z običajnimi izolacijskimi materiali, ob enaki izolacijski vrednosti),
pentan majhna teža in s tem manjša dodatna obremenitev konstrukcij pri prenovah,
isocyanurat cenejša vgradnja zaradi uporabe krajših pritrdilnih elementov, zaradi velikega formata plošče je montaža opravljena v le nekaj korakih, kar pomeni hitrejšo montažo v primerjavi z ostalimi izolacijskimi materiali,
isocyanurat pri ploščah za strehe z naklonom je že integrirana difuzijska folija, ki služi kot sekundarna kritina, pri ploščah za uporabo na notranji strani pa parna zapora,
recikliran poliuretan pri vgradnji v strešne konstrukcije ravnih streh zmanjšuje odvisnost od vremena, saj PUR/PIR trda pena ni tako občutljiva na vremenske vplive, (kot npr. mineralna volna v primeru dežja).
polivretan Zaradi velike tlačne trdnosti je možnost poškodb izolacije manjša, kar zmanjšuje riziko zastajanja vode v vdolbinah hidroizolacije.

PUR/PIR trda pena izpolnjuje zahteve gradbene fizike glede prepustnosti pare µ = 40 – 200.
PUR/PIR trda pena je nestrupena in ne vsebuje CO2 ali drugih okolju neprijaznih snovi (npr. FCKW/CFC, HFCKW/HCFC). Zaradi zaprte celične strukture navzema le do ca. 3% vlage (po DIN EN 12087). PUR/PIR trda pena ne gnije in je odporna na plesen.

Nizka teža PUR/PIR trde pene (ca. 30 kg/m3) pa omogoča enostaven transport in obdelavo materiala. Če jo primerjamo z mineralno volno:Lastnosti puren® PUR/PIR izolacije iz trde pene
PUR/PIR trda pena spada v gorljivostni razred B2, kar pomeni, da ima funkcijo samogasljivosti, kar pomeni, da v primeru ko je izpostavljena plamenu na površini zogleni, vendar ne kaplja in ne tli. Ob prenehanju ognja pa PUR/PIR trda pena ugasne, torej ne vpliva na širjenje požara, kot nekateri drugi izolacijski materiali. PUR/PIR trdo peno je mogoče uporabljati v temperaturnem razponu od -20 oC do +110 oC, kratkočasno je lahko izpostavljena tudi temperaturam do +250 oC.
PUR/PIR trda pena je odporna na topila in mineralna olja, ki se običajno uporabljajo pri gradnji.

Kje lahko uporabimo puren® PUR/PIR izolacije iz trde pene?
PUR/PIR trdo peno lahko uporabljamo za izolacijo ravnih streh, naklonskih streh in fasad. Lahko jo uporabljamo tudi pri izolaciji tal (npr. za pod estrih,…), stropov, zidov,…ipd. Zaradi izjemno nizke toplotne prevodnosti lahko s tanjšim slojem izolacije dosežemo enak učinek, pridobimo pa pri velikosti bivalnega prostora in boljši kvaliteti bivanja. Ker je material lahek je njegova montaža enostavna in hitra, s tem pa cenovno ugodna.

Koristne povezave: Arso Ekosklad
trda pena

trda pena
trda pena Če želite več infomacij o programu, nam, prosimo, pošljite povpraševanje.
polyol
izolacija Iskanje dokumentov o programu v "Bazi znanja".
poliuretanska trda pena

na vrh
poliuretanska trda pena
polyol
© Kalcer d.o.o.Piškotki
Infonova

To spletno mesto uporablja piškotke za merjenje obiskov in boljše delovanje (podrobnejše pojasnilo). Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve ali izklop piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke za merjenje obiskov in boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Kaj so piškotki?
Izsek razlage Informacijskega pooblaščenca v Republiki Sloveniji: »Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati promet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. ...« Nadaljevanje na sledeči povezavi: odprite datoteko PDF

Na tem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke:

  • Piškotek za hranjenje tekočih podatkov, potrebnih za delovanje spletnega mesta (seja), ki je veljaven zgolj med trajanjem obiska tega spletnega mesta.
  • Piškotki, ki služijo izključno za kontrolo shranjevanja piškotkov.
  • Google Analytics - trajni piškotki za merjenje in statistiko obiskov.

Upravitelj tega spletnega mesta in zbranih podatkov:
Kalcer d.o.o., Ljubljanska cesta 51, 1236 Trzin, Slovenija, direktor: Metod Cerar, ID: SI32979126

S klikom na spodnjo tipko lahko onemogočite vse piškotke, razen enostavnih piškotov, ki služijo izključno za tehnično izvedbo vaše prepovedi.

Sledilni piškotki so sedaj onemogočeni. S klikom na spodnjo tipko lahko omogočite vse piškotke:

Prepoved vseh sledilnih piškotkov
Dovolim piškotke (za boljšo uporabniško izkušnjo itd.)

S to povezavo lahko pobrišete vse naše piškotke z vašega računalnika in zapustite to spletno stran.

Zapri