montažna gradnja
suha gradnja
gradnja
suha gradnja
Domov E-pošta Zemljevid straniFacebook
montažna gradnja
montažna gradnja
suha gradnjaO podjetjuTrgovinaPonudbaKoristnoKontaktMontažasuha gradnja
gradnja
suha gradnja
Prodajni center za suho gradnjo
Talno, stensko in stropno gretje ali hlajenje
montažna gradnja
suha gradnja
suha gradnja
Ogrevanje in hlajenje reference reference, www.variotherm.at
Variotherm proizvodi so prejeli veliko različnih certifikacijskih oznak. Ta potrdila vam jamčijo varnost nakupa kakovostnih, okolju prijaznih in energetsko učinkovitih izdelkov.

IBO kontrolni znak

Ogrevalni/hladilni sistem Variotherm kontrolira avstrijski inštitut za zdravo in ekološko gradnjo (IBO) že od leta 1996, kar dokazuje, da ta izdelek izpolnjuje stroge zahteve Inštituta glede gradbene biologije in gradbene ekologije.
montažna gradnja
gradnja Variotherm talno gretje
gradnja
Variotherm talno gretje
suha gradnja
Učinkovitost talnega gretja
gradnja
Polaganje talnega gretja Variotherm
montažna gradnja
Talno gretje Variotherm
suha gradnja
Talno gretje Variotherm
montažna gradnja
Montaža stenskega gretja Variotherm
suha gradnja
Stensko ogrevanje Variotherm
montažna gradnja
Hlajenje mansarde
gradnja
Stropno gretje/ogrevan strop
montažna gradnja
Stropno ogrevanje in zmanjšanje hrupa na delovnem mestu
NOVO: nekatere izdelke iz našega prodajnega programa lahko kupite tudi v spletni trgovini. Ponudbo bomo še dopolnjevali. Vabljeni v trgovina-kalcer.si!

TALNO GRETJE – KDAJ IN ZAKAJ SUHOMONTAŽNA IZVEDBA?
Za suhomontažen način talnega ogrevanja se običajno odločamo v primeru adaptacij ali pa pri novogradnjah, kadar nam primanjkuje prostora. Pri adaptacijah z uporabo montažne izvedbe pospešimo hitrost gradnje in zmanjšamo vnos vode in umazanije. Tudi pri novogradnjah se nam lahko primeri, da zmanjka prostora: če se recimo naknadno odločimo za prezračevanje z rekuperacijo, nam cevi za razvod zraka vzamejo skoraj 10 cm višine prostora, kar lahko nadomestimo s tanjšim sistemom talnega gretja.

Glavne prednosti:
Pri sistemu Variocomb pridobimo:
gradnja Manjše stroške za ogrevanje zaradi nižje temperature vode,
montažna gradnja izredno majhno vgradno višino, ki jo potrebujemo za izdelavo sloja s talnim gretjem,
suha gradnja majhno težo tega sloja v primerjavi s težo cementnega estriha,
montažna gradnja hitro prilagajanje temperaturnim spremembam,
gradnja že 1 dan po vgradnji lahko sistem preskusimo in nadaljujemo z izdelavo talne obloge!

Suhomontažno talno gretje - supertanki Variocomp Suhomontažno talno gretje - supertanki Variocomp
Navodila za montažo talnega gretja Navodila za montažo talnega gretja

Suhomontažno talno gretje Variokomp Suhomontažno talno gretje Variokomp

STENSKO GRETJE IN STENSKO HLAJENJE
Enake prednosti, kot jih ima suhomontažna izvedba talnega ogrevanja, ima tudi Variomodul sistem za stensko ogrevanje in hlajenje, poleg tega pa poveča izkoristek prostora v primerjavi z radiatorskim načinom ogrevanja.
Variomodul sistem, ki je namenjen tako gretju kot hlajenju prostorov, hitro povrne strošek investicije, saj je njegovo obratovanje cenejše kot hlajenje s klimatskimi napravami. Prav tako pa je bivalno udobje precej višje, saj hlajenje ne povzroča nikakršnih motečih zvokov in prepiha. Človek se enostavno dobro počuti, temperatura pa je enakomerno razporejena po prostoru. Potrebno površino stropnega ali stenskega hlajenja ali gretja se lahko izračuna, za manjše objekte pa tudi zelo enostavno oceni.

Bistvene prednosti:
suha gradnja Variomodul obloge preprečujejo pregrevanje in podhlajevanje površin
suha gradnja varčnost: ogrevalni sistem se uporablja tudi za hlajenje in je istočasno sestavni del stropov ali sten oziroma zelo kvalitetna končna površina (mavčno-vlaknena plošča)
montažna gradnja bivalno ugodje se poveča – ni neprijetnega pihanja hladnega zraka, temperatura je po prostoru enakomerno razporejena
suha gradnja večji izkoristek prostora – radiatorji niso potrebni, na ta račun se uporabna površina v prostoru lahko poveča za najmanj 1 m2!

Variomodul sistem je sestavljen iz mavčnovlaknenih plošč Fermacell debeline 18mm, v katerih so cevi za gretje oz. hlajenje že vgrajene. Več različnih oblik plošč, z različno ogrevalno površino oz. obliko, zagotavlja racionalno postavitev v še tako razgiban prostor.

Variomodul plošče se lahko uporabljajo za obloge obstoječih zidov ali pa za izdelavo predelnih sten. Pri tem je način vgradnje enak kot za običajne gradbene plošče (z vijačenjem na leseno ali kovinsko podkonstrukcijo), zato je delo enostavno in ga običajno opravijo kar izvajalci, ki izvajajo ostala zaključna gradbena dela. Stenske panele lahko nevidno vključimo v oblogo stene ali pa jih posebej izpostavimo.

Uporaba Variomodul plošč stenskega ogrevanja se posebej izkaže na površinah, ki se močneje pregrevajo, kot je pogosto pri strešnih konstrukcijah in lahkih montažnih stenskih konstrukcijah. V mansardnih stanovanjih je bil včasih to kar izrazit problem.

STROPNO GRETJE ALI HLAJENJE
Kadar na stenah nimamo dovolj prostora za postavitev grelnih/hladilnih modulov, se sistem Variomodul uporablja tudi kot sistem za stropno gretje ali hlajenje. Stene so pogosto obložene s pohištvom, na stropu pa je površina za hlajenje skoraj vedno na razpolago.
Hladno sevanje s stropa zagotavlja prijetno počutje v prostoru. Ne moti nas pihanje hladnega zraka, ne dvigovanje prahu. Hladen zrak se enostavno počasi spušča v navzdol. Temperaturo v prostoru lahko enostavno in hitro reguliramo.
Stropni hladilni/ogrevalni paneli so lahko nevidno vključeni v površino stropa. Če pa želimo, jih tako kot na stenah, lahko posebej poudarimo.

Da ne odmeva

Doma
Dnevna soba, skupaj z jedilnico in kuhinjo je že tako velik prostor, da se nam lahko pojavi težava z akustiko v prostoru: odmeva, prostor je hrupen, pogovor težko razumljiv. Enaka težava se pojavi, kadar en prostor sega čez dve nadstropji in praviloma ima te težave tudi večina javnih prostorov. Za zmanjšanje hrupa in odmeva se na strop nameščajo absorpcijske obloge. Če imamo na stropu ogrevanje ali hlajenje, pa mora biti pretok zraka nemoten. V takem primer se lahko uporabi ogrevalne in hladilne panele Variotherm, z zvočno-absorpcijsko, perforirano površino. Z enim elementom je rešen problem ogrevanja, hlajenja in izboljšanja akustike v prostoru.
Za domačo dnevno sobo bo primeren sistem Module Standard Ceiling – Acoustic.

V službi
Kjer je več zaposlenih skupaj v enem velikem prostoru, je težko zagotoviti mirno delovno mesto za vsakega posameznika. Zvočno absorpcijske stropne in stenske obloge so obvezne. Kadar v poslovnih prostorih kombiniramo stropno ogrevanje/hlajenje z absorpcijskim oblogami, je idealna rešitev spuščen rastrski strop Module Grid Ceiling – Acoustic.

Suhomontažni sistem stenskega gretja/hlajenja in stropnega gretja/hlajenja Suhomontažni sistem
stenskega gretja/hlajenja in stropnega gretja/hlajenja

Stensko gretje/hlajenje Variomodul Stropno/stensko ogrevanje Variomodul
Stropno gretje/hlajenje Variomodul Stropno/stensko hlajenje Variomodul
gradnja

gradnja
gradnja Če želite več infomacij o programu, nam, prosimo, pošljite povpraševanje.
suha gradnja
montažna gradnja Iskanje dokumentov o programu v "Bazi znanja".
suha gradnja

na vrh

gradnja
montažna gradnja
© Kalcer d.o.o.Piškotki
Infonova

To spletno mesto uporablja piškotke za merjenje obiskov in boljše delovanje (podrobnejše pojasnilo). Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve ali izklop piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke za merjenje obiskov in boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Kaj so piškotki?
Izsek razlage Informacijskega pooblaščenca v Republiki Sloveniji: »Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati promet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. ...« Nadaljevanje na sledeči povezavi: odprite datoteko PDF

Na tem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke:

  • Piškotek za hranjenje tekočih podatkov, potrebnih za delovanje spletnega mesta (seja), ki je veljaven zgolj med trajanjem obiska tega spletnega mesta.
  • Piškotki, ki služijo izključno za kontrolo shranjevanja piškotkov.
  • Google Analytics - trajni piškotki za merjenje in statistiko obiskov.

Upravitelj tega spletnega mesta in zbranih podatkov:
Kalcer d.o.o., Ljubljanska cesta 51, 1236 Trzin, Slovenija, direktor: Metod Cerar, ID: SI32979126

S klikom na spodnjo tipko lahko onemogočite vse piškotke, razen enostavnih piškotov, ki služijo izključno za tehnično izvedbo vaše prepovedi.

Sledilni piškotki so sedaj onemogočeni. S klikom na spodnjo tipko lahko omogočite vse piškotke:

Prepoved vseh sledilnih piškotkov
Dovolim piškotke (za boljšo uporabniško izkušnjo itd.)

S to povezavo lahko pobrišete vse naše piškotke z vašega računalnika in zapustite to spletno stran.

Zapri