Baumit
Baumit
Baumit
fasade
Domov E-pošta Zemljevid straniFacebook
Baumit
fasade
BaumitO podjetjuTrgovinaPonudbaKoristnoKontaktMontažafasade
Baumit
Baumit
Prodajni center za suho gradnjo
Saint-Gobain API
Baumit
Baumit
fasadni sistemi
Konstrukcije za spuščene strope katalog Rhepanol prospekti API, www.api.nl
Konstrukcije za spuščene strope API so prisotne v Sloveniji že od leta 1995, ko so bile poznane še pod imenom MAARS, zdaj pa se tržijo pod blagovno znamko Saint-Gobain API. Kljub temu, da nekateri proizvajalci stropnih plošč ponujajo pod lastnimi blagovnimi znamkami tudi konstrukcijske profile, ostajajo profili API med gradbinci še vedno priljubljeni, saj so zgled kakovostnih, stabilnih in zanesljivih konstrukcij.

Quick-Lock izdelki so označeni s CE znakom, vezanim na standard EN 13964. S tem potrjujejo odpornost na požar, trajnost in nosilnost.
fasadni sistemi
fasade fasadni sistemi
fasade
fasadni sistemi
Baumit
fasade
fasadni sistemi
Baumit
fasade
fasadni sistemi
Konstrukcija za spuščene strope Saint-Gobain API

Saint-Gobain API razvija in izdeluje kovinske profile za spuščene strope. Kakovostni sistemi so estetsko oblikovani, funkcionalni, dimenzijsko stabilni in todi ter enostavni za vgradnjo. Quick-Lock sistem, na primer, velja že desetletja za najboljši sistem konstrukcije za spuščene strope. Konstrukcija spuščenih stropov je čvrsta in stabilna že v času vgradnje in omogoča preprosto širitev ali krčenje, kadar je to potrebno.

Quick-Lock sistem se je razvil v 4 skupine izdelkov, ki temeljijo na standardiziranih sistemih: Quick-Lock Ceiling systems za spuščene strope iz plošč z ravnim robom, Quick-Lock Cross-Lock za strope, pri katerih so stropne plošče spuščene pod nivo profilov in jih s tem delno zakrivajo, Quick-Lock Omega za pričvrstitev predelnih sten v spuščen strop in Quick-Lock Insula za prosto viseče strope. Pri Saint-Gobain API oblikujejo in izdelujejo tudi posebne Quick-Lock konstrukcije, prilagojene posameznim projektom.

Slike povedo največ


Quick-Lock Ceiling systems – najbolj uporabna različica za spuščene strope

Najpogosteje uporabljena podkonstrukcija za spuščene strope: vidni, 15 ali 24 mm široki T profili standardno bele, srebrne, medeninaste ali črne barve tvorijo značilno mrežasto strukturo spuščenega stropa. Stropne plošče se enostavno odmikajo in omogočajno hiter dostop do instalacij nad stropom.

Več podrobnosti

Nerjaveča konstrukcija za strope nad bazeni ali podobne vlažne prostore

Quick-Lock Ceiling systems konstrukcija se izdeluje tudi v nerjaveči izvedbi, skladni z razredom C po standardu EN 13964 in je zato primerna za prostore s povišano relativno zračno vlago.
Standardno površinsko obdelani profili pa spadajo v razred B in so zato primerni za prostore, v katerih relativna vlaga ne presega 90% pri temperaturi največ 30°C.
Posebna nerjaveča konstrukcija ni namenjena prostorom, kjer so - poleg vodnih - prisotne še druge korozivne hlapne snovi.
Nerjaveča konstrukcija je na voljo v standardnih dimenzijah in v beli barvi. Na voljo so tudi obešala in ostali potrebni pritrdilni elementi v nerjaveči izvedbi. Po naročilu pa je možna tudi izdelava posebnih dimenzij in barv.

Quick-Lock Cross-Lock – za strop brez vidnih profilov

Ta vrsta konstrukcije se uporablja takrat, kadar želimo, da na stropu profili niso vidni. Zakrivajo jih robovi stropnih plošč – na ta način dobimo enakomerno stropno površino, brez izrazitega ortogonalnega vzorca.

Oglejte si, kako poteka montaža te izredno stabilne konstrukcije! API Quick-Lock Cross-Lock – za strop brez vidnih profilov
Tehnične podrobnosti

Quick-Lock Omega - funkcionalen strop z integrirani elementi instalacij

Omega system ima več funkcij. Poleg estetskih in akustičnih lastnosti je ta sistem posebej uporaben za instalacijo razsvetljave, prezračevalnikov, visečnih označevalnih tabel, lahko pa tudi za fiksiranje predelnih sten v spuščene strope. V poslovnih prostorih se namembnost prostorov in posamezna delovna mesta pogosto definirajo šele, ko je strop že zgrajen, pa tudi še kasneje želimo namembnost in velikost posameznih prostorov spreminjati. Zato predelne stene postavljamo potem, ko je strop že izdelan.
Omega bandraster sistem je idealna rešitev za take primere. Kombinira se lahko s stropi, pri katerih se mrežni profili vidijo ali pa ne. Sami bandraster profili so široki od 50 do 150 mm, v posebne 100 mm široke profile pa se zaradi posebnega načina pritrjevanja lahko fiksira predelne stene ali viseče elemente, tako da se bandraster profilov ne poškoduje - po odstranitvi na njih ni sledi.

Več podrobnosti

Quick-Lock Insula – lebdeč otok na stropu? Zakaj pa ne!

V nekaterih prostorih ni možno ali ni zaželeno vgraditi spuščenega stropa po celi površini. Kadar želimo ohraniti volumen prostora zaradi zračnosti ali le mestoma znižati višino prostora, takrat lahko izdelamo tako imenovane stropne otoke. To so posamezne »lebdeče« stropne površine, s katerimi si zagotovimo primerno akustiko prostora - zmanjšamo odmev in hrup v prostoru. Lahko pa jih uporabimo samo za privlačne vizualne učinke. Insula sistem omogoča izdelavo stropnih otokov številnih modularnih dimenzij. Lahko so majhni ali zelo veliki, z elegantnimi ozkimi ali nasprotno, bolj robustnimi in funkcionalno oblikovanimi robovi.
Insula sistem okvirjev za stropne otoke se ponuja v treh različicah: Insula 38, 76 in 86. Odlikuje jih preprosta oblika in tovarniško izdelani robni in vogalni elementi. Okvirji se lahko kombinirajo z vsemi ostalimi vrstami podkonstrukcije: sistema Insula 38 in 76 sta prilagojena uporabi z vidnimi profili, sistem Insula 86 pa je bil posebej oblikovan za strope s skritimi profili.

Vse različice si lahko pogledate tu.

Pri vprašanjih za uporabnost in izvedbo se obrnite na našo tehnično službo, ki vam bo postregla z odgovori.
fasadni sistemi

fasade
fasadni sistemi Če želite več infomacij o programu, nam, prosimo, pošljite povpraševanje.
fasade
Baumit Iskanje dokumentov o programu v "Bazi znanja".
fasade

na vrh
Baumit
Baumit
© Kalcer d.o.o.Piškotki
Infonova

To spletno mesto uporablja piškotke za merjenje obiskov in boljše delovanje (podrobnejše pojasnilo). Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve ali izklop piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke za merjenje obiskov in boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Kaj so piškotki?
Izsek razlage Informacijskega pooblaščenca v Republiki Sloveniji: »Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati promet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. ...« Nadaljevanje na sledeči povezavi: odprite datoteko PDF

Na tem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke:

  • Piškotek za hranjenje tekočih podatkov, potrebnih za delovanje spletnega mesta (seja), ki je veljaven zgolj med trajanjem obiska tega spletnega mesta.
  • Piškotki, ki služijo izključno za kontrolo shranjevanja piškotkov.
  • Google Analytics - trajni piškotki za merjenje in statistiko obiskov.

Upravitelj tega spletnega mesta in zbranih podatkov:
Kalcer d.o.o., Ljubljanska cesta 51, 1236 Trzin, Slovenija, direktor: Metod Cerar, ID: SI32979126

S klikom na spodnjo tipko lahko onemogočite vse piškotke, razen enostavnih piškotov, ki služijo izključno za tehnično izvedbo vaše prepovedi.

Sledilni piškotki so sedaj onemogočeni. S klikom na spodnjo tipko lahko omogočite vse piškotke:

Prepoved vseh sledilnih piškotkov
Dovolim piškotke (za boljšo uporabniško izkušnjo itd.)

S to povezavo lahko pobrišete vse naše piškotke z vašega računalnika in zapustite to spletno stran.

Zapri